Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Mircea Sandu a fost trimis în judecată de DIICOT în cazul bazei sportive de la Buftea

Fostul președinte al Federației Române de Fotbal a fost trimis în judecată de procurorii DIICOT într-un dosar în care el ar fi păgubit FRF cu circa 800.000 de euro, în cazul construirii cantonamentului echipei naționale.

Pe langă Mircea Sandu, Direcția de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism a anunțat că procurorii au dispus trimiterea în judecată a altor două persoane, pentru infracțiunile de constituire a unui grup infracțional organizat, spălare de bani și delapidare.

În perioada 2009-2010, cei trei au constituit un grup infracţional organizat care a avut ca scop însuşirea din patrimoniul unei instituții cu profil sportiv a sumei de 3.895.590,34 de lei, provenită din încheierea unui contract de execuţie lucrări pentru construirea unui centru de fotbal la Buftea, susțin procurorii.

Aceștia spun și că a fost creat un circuit fictive, prin intermediul căruia au fost încheiate succesiv contracte de antrepiză şi subantrepiză între mai multe firme controlate de către membrii grupului infracţional, cu ajutorul cărora au fost transferate sumele de bani provenite din contractele încheiate cu instituția cu profil sportiv.

O parte din aceste sume au revenit ulterior membrilor grupării infracţionale, disimulate sub forma “restituire împrumut asociat” sau “dividende”, mai declară DIICOT.

Să mai spunem că acest dosar a fost trimis deja Tribunalului București.