Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Nelu Tătaru: Locurile la Terapie Intensivă în Capitală, aproape de capacitatea maximă

spital.jpg

Image source: 
REUTERS - Gonzalo Fuentes

Locurile la terapie intensivă pentru pacienții cu COVID-19 sunt aproape de capacitatea maximă în Capitală, a anunțat marți ministrul Sănătății, Nelu Tătaru. Acesta a adăugat că trebuie reanalizat tot ce înseamnă terapie intensivă, terapie intermediară şi terapie acută în București.

"În acest moment sunt locuri, dar sunt capacităţi maxime care pot fi atinse, în contextul în care nu gestionăm bine şi această terapie intensivă. Asta înseamnă că trebuie reanalizat tot ce înseamnă terapie intensivă, terapie intermediară şi terapie acută pentru a putea gestiona cel mai bine fiecare caz", a declarat Nelu Tătaru. Ministrul a precizat că a făcut o evaluare la spitalele Ilfov, Colentina şi Witting pentru a readapta numărul de paturi pentru COVID-19 şi pentru pacienţii infectaţi care au comorbităţi, transmite Hotnews.ro.
"Am făcut o evaluare la Spitalul Ilfov, Colentina şi Witting, precum şi Spitalul Victor Babeş. Pregătirea pentru sezonul de gripă. Evaluarea s-a făcut în vederea readaptării ca număr de paturi pentru patologia suport COVID şi mai ales pentru patologia de comorbidităţi pentru pacienţii infectaţi COVID, precum şi pentru cele de boli infecţioase, în măsura în care vom avea concomitent şi gripă şi infecţii cu SARS-CoV-2. Colentina îşi readaptează capacitatea, tocmai pentru a aduce numărul de paturi şi pentru a trata comorbidităţile din infecţia SARS-CoV-2. Rămâne să se facă o reevaluează la tot ce înseamnă DSP Bucureşti pe structuri, inclusiv blocul operator”, a spus ministrul Sănătății.

Alte 2.121 de noi cazuri de COVID-19 au fost raportate în ultimele 24 de ore în România, transmite Grupul de Comunicare Strategică. În ultima zi, s-au înregistrat 73 de decese, în timp ce la terapie intensivă sunt internați 608 pacienți, situație fără precedent de la debutul pandemiei.