Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


SARS-CoV-2 rezistă pe piele de patru ori mai mult decât virusul gripei normale

Noul coronavirus rezistă pe piele de patru ori mai mult decât virusul gripal A, conform unui studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea japoneză din Kyoto. 

Există, totuși, și o veste bună: ambele virusuri sunt eliminate definitiv de dezinfectanţi cu alcool în concentrație de 80%.

Medicii niponi de la Universitatea din Kyoto au descoperit că SARS CoV-2 supravieţuieşte până la 9 ore pe pielea umană.

Ei au luat probe de pe mai multe cadavre şi au observat că noul virus supravieţuieşte de patru ori mai mult decât virusul gripal A, care provoacă gripele sezoniere.

Aceste rezultate ale studiului, publicate în revista „Clinical Inectious Disease”, arată că SARS-CoV-2 are o stabilitate mult mai mare pe pielea umană, însă ambele virusuri au fost distruse în 15 maximum secunde, cu dezinfectanţi de mâini, care conţin 80% alcool:

„Poate cel mai important aspect al acestui studiu este faptul că evidenţiază încă o dată importanţa folosirii soluţiilor dezinfectante pe bază de alcool. Acest rezultat arată o rezistenţă mult mai mare a virusului SARS-Cov-2 în mediul extern, decât a virusului gripal A. Probabil structura acestuia are anumite particularităţi ce îi conferă rezistenţă”, a declarat medicul infecţionist Anamaria Dobrotă, pentru Mediafax.