Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Se închid restaurantele, cafenelele și cluburile în 13 localități de lângă București

voluntari_2.jpg

Orașul Voluntari
Sursa imaginii: 
facebook

Autoritățile au hotărât instituirea unor restricții în 13 localități din județul Ilfov, unde vor fi închise restaurantele, cafenelele și cluburile. În toate acestea, rata incidenței a depășit 1,5 cazuri de Covid-19 la 1.000 de locuitori.

Cele mai importante localități unde se vor lua aceste măsuri sunt: Berceni, Brănești, Bragadiru, Corbeanca, Chiajna, Chitila, Otopeni sau Voluntari.

Anunțul a fost făcut, miercuri, de prefectul de Ilfov - Daniel Zamfir, care a precizat că închiderea restaurantelor, cafenelelor și a cluburilor este valabilă pentru o perioadă de două săptămâni, timp în care va fi făcută periodic evaluarea situației cazurilor de Covid-19.

Altă măsură obligatorie este purtarea măștilor în apropierea școlilor și a instituțiilor publice, unde oamenii merg să rezolve probleme administrative.

Conform prefectului județului Ilfov, în cele 13 localități în care se instituie restricții rata incidenței a depășit 1,5 cazuri de infectare cu noul coronavirus la 1.000 de locuitori, încă de acum câteva zile.