Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Nelu Tătaru: Să gestionăm împreună acest moment de cumpănă. Sistemul medical încă rezistă, dar să nu-l forțăm

nelu_tataru-mediafax_foto-dani_amariei.jpg

Image source: 
Dani Amariei|Mediafax

Ministrul Sănătăţii a susținut o declarație de presă la Palatul Victoria, după ce, miercuri, s-a înregistrat cel mai mare bilanț al cazurilor de îmbolnăvire, de la debutul pandemiei în România.

Nelu Tătaru a declarat că încă are încredere în sistemul sanitar românesc, dar crede că acesta nu va rezista prea mult, dacă nu va fi ajutat de toți românii:

”Sistemele medicale încă rezistă, dar recomandarea e să nu le forțăm. În măsura în care indicele revine sub 1,5 putem să revenim asupra restricțiilor. Spitalele suport Covid au capacitatea de adaptare, dar personalul e același. Avem și personal medical infectat, haideți să ne gândim că acest personal se expune. Sunt 226 de spitale suport Covid, cu 1.050 de paturi ATI, cu 612 pacienți pe paturi ATI. Haideți ca în acest moment de cumpănă să respectăm regulile. Haideți să vedem dacă prevenția e cea care poate face diferența. Avem discuții acum legate de focarele din centrele de bătrâni, copii, din spitale. Să vedem de unde pleacă. Sunt evenimente unde nu se respectă reguli, avem transport în comun unde nu se respectă regulile”, a declarat ministrul Sănătății.

Amintim, alte 2.958 de noi cazuri de Covd-19 - record absolute, au fost raportate în ultimele 24 de ore în România, bilanțul ajungând la 142.570, potrivit datelor raportate de Grupul de Comunicare Strategică.

De asemenea, în ultima zi s-au înregistrat alte 82 de decese, în timp ce la terapie intensivă sunt internați 612 pacienți - cifre record.

Cea mai tânără persoană decedată în ultimele 24 de ore este o tânără de 18 ani, care avea comorbidități, raportează GCS.