Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


CNE: Trebuie să ne pregătim pentru eventuala trecere a școlilor exclusiv în online, ca să nu fim luați prin surprindere

CNE pregatim scoli online.jpg

Intrarea tuturor școlilor în scenariul roșu nu poate fi exclusă, potrivit CNE (Sursa foto: pixabay)
Intrarea tuturor școlilor în scenariul roșu nu poate fi exclusă, potrivit CNE (Sursa foto: pixabay)

Autoritățile trebuie să fie pregătite pentru eventuala intrare a tuturor școlilor în scenariul roșu. Apelul vine de la Consiliul Național al Elevilor (CNE), care precizează că nu-și dorește cursuri exclusiv online, dar atrage atenția că acest scenariu trebuie luat în serios, pe fondul agravării bilanțului Covid-19 din ultima perioadă.

Președintele Consiliului Național al Elevilor, Rareș Voicu, spune la RFI ce pregătiri trebuie să facă autoritățile: ”De la bun început, aș vrea să menționez că noi nu ne dorim să intrăm în online, adică am văzut foarte multe persoane care ne reproșau faptul că am făcut acest apel către autorități și către directorii școlilor, dar credem că privind acest trend ascendent al infectărilor, pe care ne aflăm acum, e firesc să fim pregătiți pentru orice eventualitate”.

”Credem că e firesc să fim pregătiți și pentru trecerea în online, adică dacă o vom păstra la stadiul de subiect tabu, pe care nimeni nu vrea să-l atingă, atunci când va fi cazul să se facă această trecere, dacă va fi cazul, vom fi luați pe nepregătite”, atrage atenția reprezentantul CNE.

Rareș Voicu, despre posibila intrare a tuturor școlilor în scenariul roșu