Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Premierul Orban: Școlile și anumite zone din București ar putea fi închise

orban.jpg

Image source: 
gov.ro

Premierul Ludovic Orban a anunțat că școlile din București ar putea fi închise dacă va crește numărul persoanelor infectate cu virusul SARS CoV-2. De asemenea, anumite zone le Capitalei ar putea intra în carantină dacă situația se va înrăutăți, mai spune șeful Guvernului.

La acest scenariu se poate ajunge în condițiile în care se va trece de pragul detrei persoane infectate la mia de locuitori.

În prezent, în Capitală rata de infectate este de 2,39 persoane/ 1.000 de locuitori, potrivit datelor trasmise sâmbătă.Odată cu închiderea școlilor, ar putea fi introduse în carantină și anumite zone ale orașului.

„Dacă este depăşită rata de incidenţă de 3 la mie, cazuri cumulate pe ultimele 14 zile, şcolile vor trece în regim online, integral. De asemenea, aici trebuie făcută o evaluare foarte serioasă, ştiţi că, de regulă, am zis că scoatem focarele, cazurile care nu reflectă răspândirea în comunitate, se poate ajunge inclusiv la carantinarea anumitor zone. Sperăm să nu se ajungă aici şi am convingerea că oamenii înţeleg situaţia prin care trecem, că vor avea grijă şi că se vor păzi de infectare”,a declarat premierul Ludovic Orban.

Ludovic Orban nu este singurul oficial care vorbește despre măsuri speciale pe fondul creșterii numărului de cazuri. Recent și prefectul Capitalei vorbea despre posibilitatea ca anumite sectoare ale Capitalei să fie închise, dacă situația o cere. Astfel de măsuri nu se pot lua pe cartiere, preciza acesta recent.

Tot sâmbătă, în Piața Universității câteva sute de persoane au protestat în Piața Universității împotriva purtării măștii fără să respecte normele sanitare.

 

 
Premierul Orban Ludovic