Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Peste 6.000 de amenzi pentru nerespectarea măsurilor sanitare, într-o singură zi (MAI)

emanuel_ungureanu_politie_locala_mijloace_transport_masca.jpg

Sursa imaginii: 
(Sursa foto: Facebook/STB)

Peste 6.000 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 1.093.634 lei, au fost aplicate în cursul zilei de sâmbătă, în urma misiunilor derulate de autorităţi pentru verificarea respectării măsurilor de protecţie sanitară, transmite Ministerul Afacerilor de Interne. Cele mai multe sancțiuni au fost aplicate pentru nerespectarea măsurilor de protecţie individuală. 

 

Ministerul Afacerilor Interne transmite că au fost aplicate 6.247 sancţiuni contravenţionale (faţă de 942 media zilnică a sancţiunilor în luna septembrie), în valoare de peste un milion de lei. Cei amendați au fost operatori economici pentru organizarea de activităţi în spaţiul public/privat/închis pentru care au fost instituite interdicţii/restricţi și persoane fizice pentru participarea la activităţi în spaţiul public/privat/închis pentru care au fost instituite interdicţii/restricţii. De asemenea, 5.087 sancţiuni s-au dat pentru nerespectarea măsurilor de protecţie individuală, 70 pentru nerespectarea regulilor de amenajare a spaţiilor în care se desfăşoară activităţi de comerţ, alimentaţie publică şi alte servicii (terase, săli de sport etc.) și 292 pentru încălcarea unor norme de convieţuire socială, conform Legii nr. 61/1991, transmite Agerpres. 

Sâmbătă, la linia telefonică TEL VERDE au fost primite 72 de apeluri telefonice şi alte 68 de sesizări însoţite de imagini foto/video, care au fost direcţionate pentru verificări la nivelul municipiului Bucureşti şi la 23 de judeţe, fiind semnalate în special nereguli privind purtarea măştii de protecţie şi păstrarea distanţării fizice.

Controalele vor continua şi în perioada următoare, transmite Ministerul Afacerilor de Interne.