Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Încă un copil internat în spital cu sindrom inflamator multisistem cauzat de infectarea cu SARS-CoV-2

spital-copii.jpg

Romania se apropie de 8000 d cazuri zilnice de infectare cu coronavirus
Romania se apropie de 8000 d cazuri zilnice de infectare cu coronavirus

Acesta este al treilea caz de sindrom inflamator multisistem din România. Primul copil care a ajuns la terapie intensivă a fost un băiețel de 10 ani din Buzău, care a fost externat ulterior. Tot la "Gomoiu" a ajuns și un adolescent cu sindrom inflamator multisistem, asociat infecţiei cu COVID-19.

 

10 ani, a fost externat între timp, dar va mai avea nevoie de recuperare. Al doilea caz a apărut la începutul lunii octombrie.

Un copil în vârstă de trei ani se află internat la secţia de terapie intensivă a Spitalului Gomoiu din Capitală, având sindrom inflamator multisistem (PIMS), ca urmare a infecţiei cu SARS-CoV-2.

Directorul medical al Spitalului Gomoiu din Capitală, Diana Ionescu, a declarat că în prezent copilul se află în stare bună şi că acesta a fost transferat din Braşov, transmite Agerpres.

"Copilul este în stare bună. A venit în garda de sâmbătă, prin transfer de la spitalul din Braşov. Diagnostic de prezumţie - meningită. La noi a fost diagnosticat cu multiple disfuncţii: disfuncţie respiratorie, disfuncţie cardiacă, un sindrom inflamator foarte pronunţat, modificări hematologice importante. A fost admis în terapie intensivă, unde medicii noştri l-au diagnosticat cu PIMS. Actualmente este într-o stare favorabilă. E neintubat, e stabil şi merge spre bine", a precizat Diana Ionescu, într-o intervenţie pentru Digi 24.

Ea a menţionat că sindromul derivă din infecţia cu SARS-CoV-2.

"Copilul a fost infectat cu COVID undeva în jur de 30 septembrie, are un test pozitiv. La noi testele sunt negative, de RT PCR. Dar are IgG crescut, deci ne arată că a trecut prin boală. Este o reacţie inflamatorie multisistemică, ce apare la două-trei săptămâni după infecţia cu SARS-CoV-2", a arătat ea.

 La Spitalul "Gomoiu" a mai fost internat cu PIMS un băieţel de 10 din Buzău, care a fost externat ulterior. Tot la "Gomoiu" a ajuns un adolescent cu sindrom inflamator multisistem, asociat infecţiei cu COVID-19.