Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Florin Cîţu: Primul raport finalizat la PMB a fost deja trimis la DNA

florin-citu.jpg

Florin Cîțu
Florin Cîțu, ministrul de Finanțe
Sursa imaginii: 
Facebook / Florin Cîțu

Ministrul finanţelor Florin Cîţu anunţă, luni seară, că primul raport de control de la Primăria Capitalei a fost trimis la DNA, prejudiciul calculat de către inspectori fiind de 200 de milioane de lei.

”Să fie foarte clar pentru toată lumea: Primul raport finalizat la PMB a fost deja trimis la DNA”, a scris, luni seară, pe Facebook, Florin Cîţu.


Sursa imaginii: 
facebook/Florin Cîțu

Anterior, tot într-o postare pe Facebook, ministrul Finanţelor Publice a anunţat că suma totală pe care inspectorii MFP au calculat-o ca fiind prejudiciu, în urma controlului efectuat la PMB, este de aproximativ 200 milioane lei (în jur de 40 de milioane euro).


Sursa imaginii: 
facebook/Florin Cîțu

Veniturile totale ale Primăriei Municipiului Bucureşti în acest an au fost de 3,4-3,5 miliarde lei, iar în septembrie încasările au fost de 99%, a declarat, luni, ministrul de Finanţe în urma controlului desfăşurat, care a precizat că banii au existat, dar nu au ajuns acolo unde trebuie.

El a mai afirmat că şi la datorii ”situaţia arată rău, arată clar o administrare proastă a banului public”.

Primarul general în funcţie, Gabriela Firea, a declarat, luni, că "a fost un control politic". "Nimic flagrant, ilegal, nimic care să însemne o greşeală a noastră, ci au descris nişte fapte", a spus Gabriela Firea.