Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Al patrulea spital COVID deschis la Cluj

default.png

RFI România: Actualitate, informaţii, ştiri în direct
RFI România: Actualitate, informaţii, ştiri în direct
Sursa imaginii: 
RFI

Clujul a deschis un al patrulea spital COVID, după ce, sâmbătă, numărul persoanelor infectate confirmate în 24 de ore a depășit cifra de 130. Astfel, la Cluj va crește și numărul de paturi de terapie intensivă.

În condițiile creșterii din ultima perioadă a numărului de internări cu patologie COVID-19, la nivelul județului Cluj, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență a decis introducerea Spitalului Clinic Municipal Cluj-Napoca în categoria de unitate sanitară pentru preluarea și tratarea pacienților pozitivi la COVID -19. Acest lucru se va întâmpla ”în cel mai scurt timp posibil”, după cum precizează autoritățile județene în hotărârea oficială.

Celelalte spitale COVID din Cluj-Napoca sunt cel de boli infecțioase, de pneumoftiziologie și cel de recuperare. Astfel, va crește și numărul de paturi la ATI disponibile în Cluj, cu 17. Până acum, erau disponibile 35 de paturi în secții de terapie intensivă. De asemenea, vor fi puse la dispoziția bolnavilor cu forme ușoare și medii de coronavirus alte 80-100 de paturi, în acest spital municipal. La Cluj, în ultimele 24 de ore 69 persoane au fost confirmate cu Covid-19. În acest moment, sunt internate la ATI 31 persoane, din care 25 din județul Cluj. Până acum, la Cluj, au decedat de COVID 100 de persoane, din care 73 clujeni.

În zece localități din județul Cluj rata incidenței cazurilor de COVID-19 este de peste 2 la mia de locuitori. Cea mai gravă situație este în Câțcău, localitate rurală, unde rata este de 18,20 la mie.

 
Al patrulea spital COVID deschis la Cluj