Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Românii preferă mașinile pe benzină

Românii preferă motoarele pe benzină când vine vorba de mașinile noi, arată datele publicate de Asociaţia Producătorilor şi Importatorilor Auto.

În funcţie de tipul de combustibil, în luna septembrie a acestui an, ponderea autoturismelor diesel rămâne la un nivel redus (21,2%) deşi, pe ansamblul perioadei, acestea înregistrează o creştere a cotei de piaţă, respectiv 27%, comparativ cu 26%, cât se înregistra în 2019.


Image source: 
Asociaţia Producătorilor şi Importatorilor Auto

La rândul lor, autoturismele pe benzină  înregistrează o scădere de 3,3 puncte procentuale pe ansamblul primelor nouă luni ale anului 2020, faţă de aceeaşi perioadă din anul anterior, însă deţine cea mai mare pondere în piaţă, respectiv 66,6% din total.

În ceea ce privește autoturismele “verzi“, respectiv cele electrice (100% și hibride plug-in), precum și cele hibride(care dispun de propulsie electrică fără încărcare din sursă externă), deși, după primele 9 luni din 2020, piața auto este în scădere puternică, această categorie de autoturisme înregistrează, pe ansamblul ei, un volum în creștere (+8,6%), comparativ cu perioada similară a anului trecut, mai arată Asociaţia Producătorilor şi Importatorilor Auto.