Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Nelu Tătaru: Se prelungește starea de alertă cu 30 de zile

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a anunțat, marți seară, că în ședința CNSU s-a luat decizia de prelungire a stării de alertă începând cu 15 octombrie. 

"S-a clarificat aspectul indicilor. Datele de la Evidența Populației sunt luate în calcul. După cum ați putut vedea, și la nivel european se prevede un trend ascendent. Raportăm aici creșterea numărului de cazuri în Alba, Bacău, Timiș, București, Prahova, Iași. Astăzi la CNSU s-a luat decizia prelungirii stării de alertă cu 30 de zile.", a declarat marți seară, ministrul Sănătății.

" Țin să menționez trendul ascendent pe care ne aflăm. Creșterea de cazuri noi duce și la restricții. Depinde doar de noi să nu avem o creștere exponențială, cu creșteri în ATI și la UPU. Vom avea și modificări de adaptare a tratării cazurilor simptomatice, asimtomatice și pacienți cu comorbidități. Ține doar de noi să gestionăm această pendemie. ", a mai spus Nelu Tătaru. 

Premierul Ludovic Orban i-a convocat miercuri la Guvern, pe miniștrii Nelu Tătaru și Marcel Vela, precum și pe șeful DSU, Raed Arafat, pentru a discuta noi măsuri care trebuie luate pentru a gestiona rata uriașă de infectări cu noul coronavirus.