Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Unitate mobilă cu 12 paturi ATI pentru pacienții de la Institutul Marius Nasta. Manager: Secția și pavilionul COVID, pline

institutul-clinic-de-pneumoftiziologie-dr.-marius-nasta.jpg

Institutul Clinic de Pneumoftiziologie "Dr. Marius Nasta", București
Image source: 
site ul Institutului Marius Nasta

O unitate mobilă cu 12 paturi de Terapie Intensivă pentru tratarea pacienților bolnavi de COVID-19 cu forme critice se instalează la Institutul "Marius Nasta" din București, cel mai mare spital de boli pulmonare din țară, a anunțat joi managerul spitalului, medicul Beatrice Mahler, managerul Institutului. Aceasta a declarat pentru RFI că, în acest moment, toate paturile de terapie intensivă dar și cele din pavilionul Covid sunt pline. 

"Unitatea mobilă care a fost adusă astăzi este unitate mobilă ATI destinată pacientului COVID critic. Este o unitate cu 12 paturi. Practic astfel creștem capacitatea institutului de asistență în terapie intensivă a pacientului critic, de la 6 la 18 paturi. (...) Toate paturile de la ATI sunt pline, la fel și paturile din pavilionul Covid al unității sanitare.", a spus la RFI, medicul Beatrice Mahler, managerul institutului.

"Avem pacienți confirmați cu COVID-19 care vin de la domiciliu, pentru că starea lor de sănătate se deteriorează, ori sunt aduși cu Ambulanța sau cu serviciul SMURD. (...) Până la acest moment, am reușit să facem un management al pacientului care s-a prezentat la camera de gardă. Să vedem ce va fi în următoarele zile, dacă presiunea la internare și cazurile care se adresează institutului vor fi atât de severe e un moment la care nu mi doresc să ajung . Probabil este inevitabil în perioada următoare", mai spune medicul.

"Atâta timp cât pacientul are o formă ușoară de boală, iar simptomele se remit în 24 - 48 de ore, prezența lui la camera de gardă sau în spital nu este necesară. Bineînțeles că este foarte important să-și monitorizeze pe parcursul celor 14 zile starea de sănătate împreună cu medicul de familie, iar în cazul în care constată o deteriorare a stării generale, să solicite serviciul 112 pentru transport la spital. Pe de altă parte, este absolut normal ca paturile care sunt în acest moment în rețeaua de sănătate să fie ocupate de pacienți cu forme moderate și severe de afectare, pentru că în cazul lor evoluția este imprevizibilă", punctează medicul Beatrice Mahler.

ASCULTĂ AICI INTERVIUL INTEGRAL: