Prefectul Capitalei: Nu mai sunt locuri la ATI în București. Spitalul Colentina devine spital Covid

7597110-hepta_mediafax_foto.jpg

Cadre medicale la capul unui pacient întins pe un pat de spital pentru îngrijire intensivă.
Sursa imaginii: 
Mediafax foto / AP Photo / Petr David Josek

Prefectul Capitalei, Gheorghe Cojanu, a anunțat duminică seară la Digi24, că spitalul Colentina va deveni spital Covid de luni, în condițiile în care Bucureștiul nu mai are locuri pentru pacienții cu coronavirus.

În București, nu mai sunt locuri la ATI. Asta e o problemă destul de gravă. Dl. ministru Raed Arafat ne-a informat că a semnat un document : spitalul Colentina va intra în totalitate pentru tratatea bolnavilor Covid, vor fi 300-400 de locuri”, a declarat George Cojanu la Digi24.

El nu a putut preciza câte locuri ATI va pune la dispoziție spitalul Colentina.  „Se fac eforturi să fie cât mai multe locuri”.

Prefectul Capitalei a mai spus că medicii și asistenții școlari vor fi detașați la spitalele care tratează pacienți covid.

S-a luat decizia de către Ministerul Sănătăţii şi Ministerul de Interne, în colaborare cu Ministerul Educaţiei, ca medicii şi asistenţii şcolari de la şcolile care au trecut în scenariul roşu să fie detaşaţi la spitalele care tratează pacienţi bolnavi de COVID", a precizat Gheorghe Cojanu.

De asemenea, el s-a referit şi la spitalul modular de la Elias, precizând că spitalele Floreasca şi Elias vor colabora pentru a asigura personal medical pentru acest spital.

Instituția Prefectului - Municipiul București anunță că, luni, 19 octombrie 2020, ora 15.00, are loc o ședință a Comitetului Municipiului București pentru Situații de Urgență, în cadrul căreia se va constata încadrarea în limitele de incidență cumulată a cazurilor pe ultimele 14 zile și se vor lua măsuri în consecință.

Mâine (luni - n.r.) se întruneşte Comitetul Municipal pentru Situaţii de Urgenţă, după cum ştiţi el se reuneşte în 48 de ore de la momentul anunţului. Mâine ne vom reuni, vom lua măsurile pe care le-a amintit şi domnul prim ministru, măsurile nu sunt blânde, se poartă masca şi în spaţii deschise şi în spaţii închise, se închid activităţile restaurantelor, cafenelelor, tuturor unităţilor de alimentaţie publică, spectacole, jocuri de noroc, toate măsurile se vor lua mâine”, a explicat Gheorghe Cojanu, la Digi24.

În ceea ce privește decizia cu privire la închiderea şcolilor, prefectul susține că o vor lua Ministerul Educaţiei şi Ministerul Sănătăţii, iar Comitetul pentru Situaţii de Urgenţă decide doar „inserarea într-un scenariu sau altul, galben sau roşu”.