Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Linia de tramvai 41 va fi suspendată timp de 5 zile, anunță STB

Linia tramvaiului 41 va fi oprită, începând de miercuri până la 25 octombrie, de către Societatea de Transport Bucureşti, pentru a permite Metrorex să termine lucrările de deviere a liniei pe o porţiune din traseu și să finalizeze pasajul pietonal de la staţia de metrou "Parc Drumul Taberei".

Coform comunicatului STB, pentru preluarea călătorilor, va fi pusă în circulație linia navetă de autobuze 641, care va merge între stațiile capăt de linie "Piaţa Presei" şi "Ghencea".

Deasemenea, începând cu data de 21 octombrie 2020, STB va moderniza peronul staţiei de tramvai Uverturii.

Trebuie spus că este posibil ca aceste lucrări să depăşească termenul de 25 octombrie, până la care linia de tramvai va fi suspendată, astfel încât, odată cu reluarea circulaţiei tramvaielor, STB anunţă călătorii că, până la finalizarea modernizării peronului, staţia „Uverturii” va fi suspendată pentru tramvaie.

În aceste cinci zile, autobuzele liniei navetă 641 vor circula pe traseul Bd. Expoziţiei, Bd. Mărăşti, Bd. Mareşal Alexandru Averescu, str. Turda, Pasajul Grant, Calea Crângaşi, Şos. Virtuţii, Pasajul Lujerului, str. Braşov, Bd. Ghencea şi vor efectua opriri în staţii, astfel: pe sensul spre terminalul "Ghencea" - pe Bd. Mărăşti, în staţiile "Agronomie" (amplasată în zona Institutului Agronomic) şi "Caşin" (amplasată după intersecţia cu str. Alexandru Constantinescu); pe str. Turda, în staţiile "Bd. Ion Mihalache" (amplasată după intersecţia cu Bd. Ion Mihalache) şi "Pasajul Grant" (amplasată înainte de Pasajul Grant); pe Calea Crângaşi şi pe Şos. Virtuţii, în staţiile liniei de autobuz 178, precum şi în noua staţie "Bd. Uverturii" (amplasată înainte de Bd. Uverturii); pe str. Braşov, în staţiile liniilor de autobuz 105, 173 şi 221, precum şi în noua staţie "Bd. Timişoara" (amplasată după intersecţia cu Bd. Timişoara); în terminalul "Ghencea", în staţia liniei regionale R425, iar pe sensul spre terminalul "Piaţa Presei" - pe str. Braşov, în staţiile liniilor de autobuz 105, 173 şi 221, precum şi în noile staţii "Drumul Taberei" (amplasată în zona Bisericii Sf. Vineri) şi "Bd. Timişoara" (amplasată înainte de intersecţia cu Bd. Timişoara); pe Şos. Virtuţii, în noua staţie "Bd. Uverturii" (amplasată după intersecţia cu Bd. Uverturii), apoi în staţiile liniei de autobuz 178; pe Şos. Crângaşi, în staţiile liniei 178; pe str. Turda, în noua staţie "Turda" (amplasată după Pasajul Grant); pe Bd. Mareşal Alexandru Averescu, în staţia de tramvai "Bd. Ion Mihalache" (amplasată după intersecţia cu Bd. Ion Mihalache); pe Bd. Mărăşti, în staţiile de tramvai "Caşin" (amplasată după intersecţia cu str. Alexandru Constantinescu) şi "Agronomie" (amplasată în zona Institutului Agronomic); la terminalul "Piaţa Presei", în staţiile liniilor de autobuz 261 şi 304.

"Societatea de Transport Bucureşti va monitoriza cu atenţie funcţionarea liniei 641 şi va interveni operativ în reconfigurarea programului de circulaţie, în cazul în care cererea de transport o va impune. De asemenea, pentru fluidizarea traficului în zonele aglomerate de pe traseu, STB SA va colabora cu agenţii de poliţie", anunță STB.