Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Creșele și after-school-urile nu se închid, precizează Prefectura Capitalei

Prefectura Bucureștiului a revenit, prin purtătorul de cuvânt, cu noi precizări, anunțând că universitățile, after-school-urile și creșele nu se vor închide.

După ședința Comitetului Municipiului București pentru situații de urgență, purtătorul de cuvând al Prefecturii Capitalei a revenit cu noi precizări, luni seară, anunțând Hotărârea nr. 25, potrivit căreia creșele și after-school-urile, precum și universitățile, nu se închid.

În forma inițială, hotărârea CMBSU viza și instituţiile de învăţământ de stat şi private din Capitală. Comitetul a hotărât că, începând cu ora 0:00, la data de 20 octombrie, să fie suspendată activitatea didactică pentru toate instituţiile şi unităţile de învăţământ, inclusiv creşe şi universităţi.

Amintim, președintele Klaus Iohannis a criticat luni modul în care autoritățile locale din București au comunicat în ceea ce privește intrarea în scenariul roșu și a afirmat că atitudinea prefectului Capitalei este „inacceptabilă” și „nu trebuie să rămână fără urmări”.

Prefectul Gheorghe Cojanu, este evaluat de premier, nefiind exclusă schimbarea sa din funcție, după ce a declarat că nu știa datele oficiale privind infectările cu coronavirus în Capitală deoarece era la cumpărături și nici nu le primise pe mail.

Această demitere ar urma să fie decisă miercuri, în ședința de Guvern, în care va fi adoptată o Hotărâre de Guvern în acest sens.