Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Coronavirus UK: Test pentru cei care zboară de la Londra Heathrow

heathrow-test.jpg

Test Coronavirus
Testul Coronavirus Lamp efectuat la Heathrow costă £80 și dă rezultat în 20 de minute
Sursa imaginii: 
PA

Pasagerii care zboară de la Londra Heathrow către Hong Kong și Italia marți vor fi primii care vor avea opțiunea de a plăti pentru un test Covid rapid înainte de îmbarcare. Testul va costa 80 de lire sterline (88 Euro) și un rezultat poate fi obținut în 20 de minute.

Scopul testului este de a ajuta persoanele care călătoresc către destinații în care este necesară dovada unui rezultat negativ la sosire.

Un număr tot mai mare de țări au clasificat Marea Britanie ca fiind “expusă riscului”, ceea ce înseamnă că pasagerii din UK se confruntă cu mai multe restricții.

Autoritățile din Hong Kong cer acum oamenilor să prezinte un rezultat negativ al testului, efectuat în termen de 72 de ore de la un zbor din Londra.

Tamponul rapid de salivă, care este acum disponibil la terminalele 2 și 5 de la Heathrow, este cunoscut sub numele de test cu lampă (amplificare izotermă mediată prin buclă).

Un test cu lampă este mai rapid decât testul PCR (nazal), care este utilizat pe scară largă în Serviciul Național de Sănătate (NHS), deoarece proba nu trebuie trimisă la un laborator.

Lamp sau PCR?

Collinson, compania din spatele inițiativei de la Heathrow, a recunoscut că testul Lamp este “ceva mai puțin sensibil” decât testul PCR.

Aeroport Italia
Italia a propus Uniunii Europene testarea tuturor călătorilor pe aeroporturile europene
Sursa imaginii: 
AFP

Cu toate acestea, testul Lamp este considerat a fi mult mai bun decât o altă opțiune rapidă - testul antigenului.

Persoanele care sosesc în Italia din Marea Britanie trebuie acum să demonstreze că au avut un test Coronavirus negativ înainte de plecare sau să facă un test la sosirea pe un aeroport din Italia.

Testul oferit la Heathrow nu este însă suficient pentru persoanele care călătoresc în anumite destinații, cum ar fi Grecia, Cipru, Bahamas și Bermuda.

Toate aceste destinații solicită în prezent dovada unui test PCR negativ, care necesită analize într-un laborator.

Speranța este că mai multe țări își vor schimba regulile și vor permite alte tipuri de teste, care ar putea fi administrate la fața locului la Heathrow.

Noua instalație de testare de la Heathrow nu este destinată pasagerilor care sosesc în aeroport.

Asta înseamnă că nu va avea niciun impact imediat asupra carantinei de călătorie de două săptămâni din Marea Britanie pentru persoanele care sosesc din țări “expuse riscului”.