Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Cluj-Napoca intră oficial în scenariul roșu

cluj-napoca.jpg

Vedere sus a Clujului
Cluj-Napoca a atins o incidență de 3,36 la mia de locuitori
Sursa imaginii: 
www.pixabay.com

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență din Cluj a decis trecerea la scenariul 3 a municipiului Cluj-Napoca. Marți rata incidenței cazurilor de infectare cu COVID-19 a fost de 3.36 la mia de locuitori.

Cea mai dură măsură este închiderea școlilor începând cu data de 22 octombrie și continuarea cursurilor în regim online. Aceeași măsură se aplică în comuna Florești (limitrofa municipiului CLuj-Napoca) și Tritenii de Jos. Măsura afectează 154 de unitati de învățământ. 

Datele la zi arată că 122 de elevi din 57 unități de învățământ din județ au fost confirmați cu COVID 19, la fel 61 cadre didactice din 45 unități de învățământ.

Trecerea la scenariul roșu la Cluj mai prevede și închiderea restaurantelor și cafenelelor la interior - rămânând deschise terasele și cei care livrează acasă, închiderea săilor  de jocuri de noroc, dar și a cinematografelor și altor instituții de cultură care au relații cu publicul.

În ultimele 24 de ore, la nivelul județului Cluj, 228 de persoane au fost confirmate pozitiv cu infecția COVID-19. Marți erau internați în spitalele clujene 451 de pacienți, din care 35 la ATI.