Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Un episod mai puțin cunoscut din aventurile lui Asterix și Obelix, restaurat și relansat

”Menhirul de aur”, o poveste mai puțin cunoscută cu Asterix și Obelix, preluată și restaurată după o broșură-disc din 1967, iese pe piață miercuri în Franța, în variantă tipărită și audio.

Nu este un episod cu totul inedit, dar astăzi puțini sunt cei care-l cunosc, pentru că imediat după publicarea minirevistei însoțită de un vinil, ”această poveste unică a devenit practic de negăsit”, transmite casa de editură Albert René.

Bazat pe un scenariu de René Goscinny, "Menhirul de aur" spune povestea lui Assurancetourix  – cântărețul fără talent, care cântă atât de fals încât este de obicei legat la gură, de mâini și de picioare la toate petrecerile din satul lui Asterix și Obelix.

Pentru acest album de 48 de pagini, toate desenele realizate de Albert Uderzo, care din păcate ne-a părăsit în luna martie anul acesta, au fost refăcute, în condiții grafice moderne.

”Am redescoperit această adevărată comoară, care s-a bucurat de mare succes la vremea ei și care acum e foarte puțin cunoscută de tinerele generații. A fost nevoie de multă muncă pentru restaurare și adaptare, dar merită”, spune Céleste Surugue, directorul general al editurii Albert René, citat de AFP și France24.