Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


S-a lansat modelul Dacia Duster pick-up

duster_pickup.jpg

Sursa imaginii: 
facebook

Constructorul auto de la Mioveni a lansat, miercuri, versiunea pick-up a modelului Duster, dezvoltată în colaborare cu carosierul Romturingia, cu un volum al benei de 1.000 de litri.

Dacia Duster Pick-Up va putea fi comandat începând de joi, 22 octombrie, în întreaga rețea comercială a uzinei de lângă Pitești.

Este un derivat din vehiculul 4x4 de serie și păstrează cotele de gabarit ale acestuia. Are o benă cu lungimea de 1,65 metri, capabilă să preia o sarcină utilă de până la 500 kg.

De asemenea, este realizat din materiale compozite, pe o structură metalică și beneficiiază de un sistem de acționare simplu și practice. Oblonul benei păstrează designul exterior al hayonului care echipează modelul standard, dar integrează, în partea superioară, a treia lampă stop.

Duster Pick-Up este echipată cu motorizarea Blue dCi de 115 CP. Datorită cuplului maxim de 260 Nm la 2000 rot./min, această variantă de propulsie este adaptată oricărui regim de exploatare – în sarcină, la drum întins sau pe teren dificil. Consumul este deosebit de redus, de numai 5,02 litri/100 km în ciclu urban și de 4,93 litri/100 km în ciclu mixt, ceea ce constituie un avantaj major în utilizare.

Versiunea este disponibilă în culoarea Blanc Glacier și este echipată cu jante din aliaj de 16”.

Vehiculul are toate elementele de siguranță aflate în dotarea modelului standard, printre care airbag-uri frontale și laterale pentru șofer și pasager, ABS cu repartitor electronic al forței de frânare, ESP și funcție anti-patinaj, sistem de asistență la demarajul în rampă, sistem de asistență la coborârea pantei.

Prețul modelului Duster Pick-Up este de 22.546 euro, tot cu TVA.

Compania Romturingia, cu sediul în Câmpulung Muscel, este una dintre cele mai importante din România, specializată în producția, în conversia și în amenajarea de caroserii pentru autovehicule.

Societatea este și ea parteneră Groupe Renault, de 7 ani.