Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Ministrul Nelu Tătaru: Această pandemie nu se tranșează în spitale, ci în prespital

ministrul_nelu_tataru_la_cluj.png

Ministrul Nelu Tătaru dând declarații
Ministrul Sănătății Nelu Tătaru a dat declarații în fața Spitalului de Boli Infecțioase din Cluj
Sursa imaginii: 
www.viacluj.tv

Populația trebuie să respecte regulie de pentru a evita infectarea masivă și să ajungă în spitale. ”Această pandemie nu se tranșează în spitale. ci în prespital. Trebuie să dăm răgaz sistemului să aibă grijă de pacienți”, a declarat ministrul Sănătății la Cluj.

Nelu Tătaru a făcut aceste declarații la Cluj, în ziua în care în România au fost înregistrate 4848 de cazuri de infectări cu noul coronavirus. Ministrul Sănătății a spus că această cifră trebuie corelată cu numărul de teste făcute la nivel național: 37.000.

Clujul este pe locul II în țară după București la numărul de persoane infectate confirmate - 343 în ultimele 24 de ore, la peste 2800 de teste efectuate.

Ministrul a precizat că, în acest moment, există în România 346 de focare de infectare cu noul coronavirus.

Nelu Tătaru a precizat că în acest moment sunt 766 de persoane în secțiile de terapie din țară, dintre care 245 sunt pe ventilație mecanică invazivă.

În ciuda cifrelor record înregistrate în ultimele zile, ministrul Sănătății spune că nu vor fi impuse restricții totale, drastice, de tipul celor din situația de urgență.

Ministrul Sănătății a făcut vizite în spitalele din Târgu Mureș (unde vor fi suplimentate paturile ATI cu 20), Cluj, Brașov și Sibiu.

 
Corespodenta RFI Bianca Pădurean despre vizita ministrului Sănătății la Cluj