Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Primele concluzii oficiale despre bărbatul cu Covid-19, mort fiindcă n-ar fi avut loc la ATI

spital.jpg

Image source: 
pixabay.com

Medicii din Mediaș și Procuratura Sibiu clarifică situația bărbatului bolnav de Covid-19, care a murit în timp ce ar fi așteptat un loc la Terapie Intensivă.

Bărbatul a ajuns la spital miercuri, cu simptome clare de infectare, iar medicii au încercat să îl stabilizeze, i-au făcut testul și s-a luat legătura cu Centrul Național de Coordonare a Intervenției, pentru a se găsi loc la terapie

Prefectura Sibiu au transmis, vineri seara, că acesta avea și multiple comorbidități:

A ajuns la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Municipal Mediaș în stare gravă. Acesta prezenta simptome asemănătoare cu simptomatologia infecției cu virusul SARS CoV-2, astfel că i s-au recoltat probe în vederea testării RT-PCR COVID-19. Acesta a fost internat, starea lui agravându-se treptat. După primirea rezultatului pozitiv s-a luat legătura cu Centrul Național de Conducere și Coordonare a Intervenției (CNCCI) în vederea solicitării unui loc pe secția ATI, Spitalul din Mediaș având secția de ATI destinată pacienților Covid în amenajare”, a spus purtătorul de cuvânt al Prefecturii Sibiu, Andreea Ștefan, care adaugă și că, fiindcă starea bărbatului se agrava, s-a solicitat intervenția medicilor din ATI Mediaș, iar pacientul a fost cuplat la un ventilator mecanic și monitorizat în permanență de medicul pneumolog, medicul ATI și medicul de gardă.

Cu toate aceste eforturi, vineri, bărbatul a decedat. Prin urmare, Procuratura consideră că în privința pacientului în cauză s-au luat toate măsurile posibile și, deocamdată, niciun cadru medical sau organ decizional nu poate fi acuzat:

Chiar dacă Spitalul Municipal Mediaș nu este complet pregătit pentru pacienții confirmați pozitivi cu SARS CoV-2, acesta a beneficiat de tot suportul medical necesar, iar corpul medical a făcut toate eforturile pentru ca viața acestuia să fie salvată”, concluzionează purtătoarea de cuvant a Procuraturii Sibiu.