Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Tratamentul ”minune” care l-a salvat pe Donald Trump

În plină campanie electorală, președintele republican Donald Trump le-a dezvăluit suporterilor săi care a fost tratamentul care l-a pus pe picioare după ce a fost confirmat pozitiv cu noul coronavirus. Este vorba de Regeneron, a explicat miliardarul.

 

Preşedintele le-a spus suporterilor din Wisconsin care a fost tratamentul minune care l-a pus pe picioare, în urma infectării cu coronavirus. „Mi-au dat Regeneron şi m-am trezit următoarea zi simţindu-mă ca Superman. Mi-am rupt cămaşa. <Vreau să mă întorc, vreau să plec, trebuie să învingem China, trebuie să-i învingem pe toţi>”, a adăugat președintele american.

Pe de altă parte, după ce a fost dur atacat de contracandidatul său democrat Joseph Biden că ar fi abandonat lupta cu pandemia, Trump afirmă că, de fapt, coronavirusul ar face în realitate mult mai puține victime decât cele raportate oficial : peste 220 de mii de morți de la debutul pandemiei. Republicanul susțină că toți cei care mor din alte cauze sunt raportaţi decedaţi din cauza Covid, „pe dos” faţă de cum e în alte ţări. ”În Statele Unite, dacă o persoană are o situaţie de sănătate critică şi se infectează cu coronavirus, decesul va fi pus pe seama Covid. În acest fel, spitalele şi doctorii iau mai mulţi bani”, spune preşedintele. „Sistemul de raportare în această ţară nu e în regulă. Dacă cineva e grav bolnav de inimă, aproape de moarte, şi se îmbolnăveşte de Covid, America raportează moarte de Covid, alte ţări raportează decesul din cauza problemei de inimă. Trebuie să investigăm lucrurile, sunt un pic pe dos”, a declarat Trump.