Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Coronavirus UK: Test cu rezultat în 12 minute contra sumei de £120

test_coronavirus.jpg

Oamenii ignoră simptomele, le iau drept o banală răceală, nu se duc la medic și nici nu cer să fie testați pentru covid și ajung la spital când starea lor deja e foarte gravă.
Sursa imaginii: 
MATTHEW HOWELL

Un test Coronavirus, care poate oferi un rezultat în 12 minute, va fi disponibil la rețeua de farmicii Boots din Marea Britanie. Testul de tampon nazal, care va costa 120 GBP (132 Euro), va fi disponibil pentru persoanele care nu prezintă simptome.

Oricie persoană din Marea Britanie care crede că are simptome ar trebui să rămână acasă și să contacteze Serviciul Național de Sănnătate (NHS) pentru a rezerva un test Coronavirus în mod obișnuit.

Tehnologia a fost dezvoltată de LumiraDx, care a încheiat, de asemenea, un acord pentru a furniza aprovizionarea NHS din Scoția.

Studiile sugerează că testul este suficient de precis pentru a identifica cazurile, deși, la fel ca orice test Covid, există unele rezultate false (pozitive sau negative), ceea ce înseamnă că nu sunt 100% fiabile.

Testele Lumira, ce vor fi lansate în 50 de magazine Boots în noiembrie, durează câteva minute pentru a da un rezultat, analizând o probă de tampon pe nas, la fața locului, printr-un mic dispozitiv portabil.

Oricine testează pozitiv ar trebui apoi să se izoleze pentru a evita răspândirea infecției la alții. Alte teste rapide, care dau rezultate în termen de 90 de minute, sunt, de asemenea, în probe la NHS.

"Un test negativ de astăzi nu vă spune nimic cu adevărat dacă veți fi pozitiv o zi sau două mai târziu." a avertizat  profesorul Paul Hunter de la Universitatea East Anglia.

Rezultate întârziate

Testarea rapidă și cuprinzătoare este considerată vitală pentru eforturile de a control un  al doilea val al virusului în timp ce este așteptat un vaccin eficient.

Test Coronavirus
Testul Coronavirus Lamp efectuat la aeroportul Heathrow costă £80 și dă rezultat în 20 de minute
Sursa imaginii: 
PA

Dar cifrele publicate săptămâna trecută au arătat că doar 15% dintre cei testați primesc în prezent rezultate în decurs de 24 de ore prin intermediul sistemului oficial în vigoare în Marea Britanie.

Prim ministrul Boris Johnson a promis anterior că toate testele vor fi procesate în termen de 24 de ore - dacă nu vor exista probleme cu expedierea prin poștă - până la sfârșitul lunii iunie.

Cercetările sugerează că, în medie, oamenii dezvoltă simptome de Covid la 5,1 zile după ce au fost infectați. În timp ce o proporție mică dezvoltă simptome în decurs de trei zile, la alții poate dura aproape două săptămâni până se îmbolnăvesc.