Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Focar de Covid-19 la o unitate de tancuri din Galați

tancuri_galati_2.jpg

Sursa imaginii: 
facebook

În unitatea de tancuri din Galați, 12 militari sunt infectați și alți 12 sunt în izolare la domiciliu. 

Cazurile de infectare au apărut în timpul unor exerciții la Poligonul Smârdan, iar cei 12 militari din Batalionul 284 Tancuri „Cuza Vodă” au avut recent activități de instrucție în Centrul Secundar de Instruire pentru Luptă Smârdan.

Cei care prezentau simptome Covid-19 au fost imediat izolați în facilitățile special amenajate în acest sens, instalate anterior începerii exercițiului.

Mai apoi, personalul specializat, echipat cu combinezoane, măști, mănuși și vizete, i-a transportat pe militarii suspecți de infectare cu virusul SARS-COV 2 către spitalele din municipiul Galați, pentru investigații suplimentare și testarea pentru noul coronavirus.

La finalul pregătirilor din poligon, tot detașamentul a beneficiat de perioada de recuperare, mai puțin personalul infectat sau aflat în carantină, care se află în concediu medical.

În plus, în unitate sunt luate măsuri stricte pentru limitarea răspândirii Covid-19 în rândul militarilor

Să mai spunem că și Direcția de Sănătate Publică Galați a desfășurat o anchetă epidemiologică pentru stabilirea persoanelor declarate contact direct, iar personalul medical al unității monitorizează permanent starea de sănătate a cadrelor militare.