Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Brașov intră în scenariul roșu. Cursurile școlare trec în online și restaurantele se închid

Orașul Brașov va intra în scenariul roșu, după ce rata infectărilor cu coronavirus a depășit pragul de 3 persoane la 1.000 de locuitori. 

De miercuri, toate cursurile școlare se vor face doar online, iar restaurantele, cafenelele, cinematografele, teatrele și cazinourile se închid.

Decizia aparține Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, care a constatat depășiriea incidenței cumulate de 3/1.000 de locuitori a cazurilor de infectare cu SARS-COV-2 în ultimele două săptămâni, în municipiul Brașov și în comuna Hărman.

Prin urmare, se suspendă activităţile didactice care presupun prezenţa „faţă în faţă” în unităţile de învăţământ preuniversitar, iar activitate cu publicul a operatorilor economici care desfășoară activități de preparare, comercializare și consum al produselor alimentare și/sau băuturilor alcoolice și nealcoolice, de tipul restaurantelor, cafenelelor, barurilor în interiorul clădirilor va fi interzisă pentru următoarele 14 zile, cel puțin.

În plus, se va suspenda activitatea cinematografelor, a instituțiilor de spectacole sau concerte, a operatorilor economici licențiați în domeniul jocurilor de noroc, a cluburilor și a discotecilor.

De asemenea, târgurile și oboarele vor fi închise.