Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Gimnasta Larisa Iordache, infectată cu coronavirus

larisa_alta.jpg

Sursa imaginii: 
Larisa Iordache Facebook

Gimnasta Larisa Iordache anunță că a fost testată pozitiv cu Sars Cov 2: „Viața mi-e un pic dată peste cap. Dar o gimnastă știe cum să se dea peste cap și să aterizeze în picioare, nu?!”.

Gimnasta Larisa Iordache a anunţat, miercuri, că este în izolare după ce a fost testată pozitiv cu coronavirus şi că simte “doar o mică răceală”.
Gimnastica m-a învăţat să fiu o persoană... pozitivă! Aşteptam un test pozitiv la verificarea de la Izvorani unde trebuia să concurez pentru prima dată după 3 ani! Pregătită, cu ambiţie şi multă determinare alături de antrenorii mei. Eram gata să mă ridic, să lupt pentru visul meu! Aşa voi face şi acum... după un test pozitiv la COVID -19".

Ea precizează că s-a izolat acasă pentru două săptămâni.

M-am izolat acasă pentru două săptămâni, pentru a ramâne sănătoasă și pentru a reveni în parametrii normali, pentru a-mi putea relua pregătirea liniștită. Mă simt bine, am o stare generală fără simtome grave, simt doar o mică răceală pe care o voi trata așa cum mi-a recomandat medicul. Îmi pare foarte rău pentru acesta veste... ajunsesem în formă, gata de a arata tot ce am muncit în aceste ultime luni. Viața mi-e un pic dată peste cap. Dar o gimnastă știe cum să se de-a peste cap și să aterizeze în picioare, nu?! O să am grijă de sănătatea mea, îmi doresc liniște! Ceea ce vă doresc tuturor”, scrie Iordache. Ea a adăugat și un post-scriptum: „Sper să ne vedem la Naționale!”.

Larisa Iordache este multiplă campioană europeană și medaliată cu bronz la Jocurile Olimpice din 2012. Luni, COSR anunţa că gimnasta va reveni în noiembrie în competiţii, după o pauză de trei ani şi trei operaţii la tendonul ahilian.

Datele de la cea mai recentă raportare a GCS despre situaţia crizei COVID-19

Larisa Iordache s-a accidentat, în octombrie 2017, la Campionatele Mondiale, în timp ce se încălzea pentru calificările la sol. Ea urma să evolueze la toate cele patru aparate pentru calificarea în finală la individual-compus, dar a părăsit sala într-un scaun cu rotile, iar diagnosticul a fost de ruptură de tendon ahilian stâng.