Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Aproape 3.400 de școli din țară sunt în scenariul roșu, cu 286 mai multe decât marți

scoala coronavirus

Alte 5.343 de noi cazuri de coronavirus - un nou record - au fost raportate în ultimele 24 de ore în România. Record si la decese-107.
Alte 5.343 de noi cazuri de coronavirus - un nou record - au fost raportate în ultimele 24 de ore în România. Record si la decese-107.
Sursa imaginii: 
pixabay.com

Cele mai mai multe școli s-au închis nu pentru că elevii sau profesorii s-ar fi îmbolnăvi de COVID-19, ci pentru că rata de infectare cu SARS-COV-2 în localitățile unde funcționează unitățile de învățământ a depăși 3 la mia de locuitori.

Numărul școlilor din țară aflate în scenariul roșu urcă spre 3.400. În aproape 400 de unități de învățământ cursurile sunt doar online din cauza cazurilor de COVID-19 înregistrate.

Conform Ministerului Educației și Cercetării, miercuri, 9.304 de unități de învățământ erau în scenariul 1, cu participarea zilnică față în față a tuturor preșcolarilor și elevilor, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție sanitară.

4.959 de unități de învățământ sunt în scenariul 2, ceea ce presupune participarea zilnică față în față a tuturor preșcolarilor și elevilor din învățământul primar, a elevilor din clasele a VIII-a și a XII-a, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție, respectiv revenirea parțială (prin rotație de una-două săptămâni) a elevilor din celelalte clase de gimnaziu și liceu, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție.

De asemenea, 3.393 de unități de învățământ sunt în scenariul 3, ceea ce implică participarea tuturor preșcolarilor și elevilor la activități/lecții online.

Dintre cele 3.393 de unități aflate în această situație, 385 de unități de învățământ figurează în acest scenariu din cauza cazurilor de COVID-19 înregistrate, iar 3.008 unități de învățământ figurează în acest scenariu ca urmare a ratei de incidență a cazurilor din localitatea în care funcționează ori a infrastructurii școlare/școli în care se execută diverse lucrări de reabilitare.