Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


WhatsApp: 100 de miliarde de mesaje în medie pe zi

whatsapp.jpg

Sursa imaginii: 
pixabay.com

Pandemia a adus creşteri spectaculoase pentru serviciile de comunicare în general, iar WhatsApp, liderul incontestabil al categoriei, doboară noi recorduri de utilizare. Cea mai folosită aplicaţie de chat, WhatsApp, a ajuns în postura de a trimite într-o zi, în medie, 100 de miliarde de mesaje pe zi, profitând de nevoia în creştere de comunicare pe fondul pandemiei, a anunțat joi Mark Zuckerberg, CEO Facebook, citat de news.ro.

De subliniat că este vorba de o medie a traficului, nu de un vârf. WhatsApp atingea şi până acum, în anumite zile de vârf, precum noaptea de Revelion, pragul de 100 de miliarde de mesaje.

WhatsApp are acum peste 2 miliarde de utilizatori în întreaga lume, iar cel mai apropiat concurent, cu aproximativ 1,3 miliarde de utilizatori, este colegul Facebook Messenger.

Facebook lucrează în prezent la unificarea celor trei soluţii ale sale de comunicare, printre care se regăseşte şi Instagram Direct. Deja unii din utilizatorii Instagram şi Messenger pot comunica între ei.

Între timp, WhatsApp încearcă să-şi pună la punct slaba aplicaţie de desktop, lucrând la o interfaţă nouă şi la funcţiile de comunicare audio şi video.

WhatsApp, aplicație lansată în 2009 de  Brian Acton și Jan Koum, doi foști angajați ai Yahoo!, a fost preluată de Facebook în 2014, în urma unei tranzacții de cca 19 miliarde de dolari. În acel moment WhatsApp avea 450 de milioane de utilizatori.