Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Cutremur puternic în Turcia și Grecia. Tsunami de mici dimensiuni pe insula grecească Samos

2020-10-30t133116z_875716387_rc21tj9d9xtc_rtrmadp_3_turkey-quake.jpg

Izmir - localnicii caută supraviețuitori sub rămășitele unei clădiri prăbușite in urma cutremurului
Sursa imaginii: 
REUTERS/Tuncay Dersinlioglu

Un cutremur puternic a lovit coasta Mării Egee a Turciei, relatează  BBC.

Actualizare:  Cel puțin 12 morți și 419 răniți și Izmir. Doi morți și 10 răniți au fost raportați și în insula Samos, din Grecia.

Actualizare: 4 morți și 120 de răniți -  bilanțul provizoriu comunicat  de autorități (CNN Turk) .

Actualizare: Autoritățile turce, respectiv autoritățile elene nu au notificat, până vineri după-amiaza, misiunile diplomatice sau consulare ale României în cele două state cu privire la existența unor cetățeni români printre persoanele afectate de cutremurul din Marea Egee, anunță Ministerul Afacerilor Externe.

Actualizare: Un tsunami de mici dimensiuni s-a produs pe insula grecească Samos, din marea Egee, relatează televiziunea de stat și localnicii

Actualizare: BBC relatează un seism de magnitudine 7.  Cutremurul a avut magnitudinea de 6,6 pe scara Richter, susține Turcia. 

Primele relatări din Grecia nu indică victime, potrivit presei care citează autoritățile locale.În Turcia s-au prăbușit mai multe clădiri. 

Potrivit USGS, cutremurul ar fi avut loc la o adâncime de circa zece kilometri. Autoritățile turce spun că s-au prăbușit mai multe clădiri în provincia Izmir.

 

 

 

 

"Unii dintre concetățenii noștri sunt prinși sub dărâmături", a transmis ministrul Mediului, Murat Kurum, citat de agențiile de știri. 

 

 

 

 

 

În curs de actualizare