Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Cursuri exclusiv online în peste 3.600 de școli din țară. ISMB cere prefectului convocarea Comitetului pentru Situații de Urgență

Inspectoratul Școlar al Municipiului București cere Prefectului să convoace luni Comitetul pentru Situații de Urgență hotărî scenariul de funcționare al unităților de învățământ pentru următoarele 14 zile. ISMB anunță că rata de incidență la 14 zile a îmbolnăvirilor cu SARS CoV-2 nu a scăzut sub valoarea de 3 la mia de locuitori.

„În urma discuțiilor cu reprezentanții DSPMB, la data de 30 octombrie 2020, rata de incidență cumulată calculată la 14 zile a îmbolnăvirilor cu SARS CoV-2 nu a scăzut sub valoarea de 3 la 1000 de locuitori. Având in vedere situația epidemiologică actuală, ISMB a propus Instituției Prefectului Municipiului București convocarea Comitetului pentru Situații de Urgență, luni 02 noiembrie 2020”, anunță Inspectoratul Școlar al Municipiului București, citat de Mediafax. 

Comitetul Municipal pentru Situații de Urgență București a introdus pe 19 octombrie mai multe restricții, printre care și trecerea unităților de învățământ la Scenariul rosu, respectiv cursuri exclusiv online în toate unitățile de învățământ.

 În peste 3.600 de școli cursurile se fac exclusiv online, din cauza pandemiei de COVID-19. Aproape 5.000 de școli își primesc elevii prin rotație, iar în peste 9.100, copiii merg la cursuri în mod obișnuit, informează, vineri, Ministerul Educației și Cercetării.

Potrivit MEC, 9.113 de unități de învățământ din țară sunt în Scenariul 1, verde, care implică participarea zilnică (față în față) a tuturor preșcolarilor și elevilor în unitățile de învățământ, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție sanitară.

4.938 de unități de învățământ sunt în Scenariul 2 (galben). Acesta presupune participarea zilnică (față în față) a tuturor preșcolarilor și elevilor din învățământul primar, a elevilor din clasele a VIII-a și a XII-a, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție, respectiv revenirea parțială (prin rotație de una-două săptămâni) a elevilor din celelalte clase de gimnaziu și liceu, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție.

În 3.605 de sșoli, elevii nu vin în unitățile de învățământ, acestea fiind în scenariul 3 (roșu), iar preșcolarii și elevii participă la activități/lecții exclusiv online.

MEC precizează că dintre cele 3.605 de unități aflate în această situație, 369 de unități de învățământ figurează în acest scenariu din cauza cazurilor de COVID-19 înregistrate, iar 3.236 unități de învățământ figurează în acest scenariu ca urmare a ratei de incidență a cazurilor din localitatea în care funcționează ori a infrastructurii școlare/școli în care se execută diverse lucrări de reabilitare.