Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Elevii din învăţământul preuniversitar privat vor avea și ei gratuitate la transportul public

Klaus Iohannis a promulgat actul normativ pentru modificarea şi completarea Legii educaţiei naţionale, ce prevede gratuitate la serviciile publice de transport şi pentru elevii din învăţământul preuniversitar privat.

Președintele României anunță că noua lege prevede ca elevii să își plătească inițial abonamentul, care va fi apoi decontat de unitățile de învățământ la care sunt înscriși:

"Elevii din învăţământul preuniversitar acreditat/autorizat beneficiază de gratuitate la servicii publice de transport local şi judeţean, rutier, naval, cu metroul, precum şi feroviar la toate categoriile de trenuri, clasa a II-a, pe tot parcursul anului calendaristic. În vederea asigurării gratuităţii prevăzute la alin. (1), decontarea cheltuielilor se face de la bugetul de stat prin transfer către unităţile administrativ-teritoriale. Gratuitatea este asigurată de către autorităţile administraţiei publice locale, prin subvenţionarea operatorului de transport conform Legii serviciilor publice de transport persoane în unităţile administrativ-teritoriale 92/2007. Elevii au dreptul la decontarea cheltuielilor cu transportul de interes public desfăşurat în alte condiţii decât sub forma unui serviciu public. Decontarea se va realiza de către unitatea de învăţământ", prevede legea promulgată de Klaus Iohannis.