Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Premierul Canadei, despre caricaturile cu Mahomed: Libertatea de expresie are limite

justin_trudeau.jpg

Sursa imaginii: 
france24.fr

Justin Trudeau a apărat libertatea de exprimare, despre care crede totuși că nu este „fără limite” și că n-ar trebui să „rănească în mod arbitrar și inutil” anumite comunități, anunță AFP.

Prim-ministrul canadian Justin Trudeau nu s-a ferit să condamne recentele atacuri teroriste „îngrozitoare” din Franța, așa cum făcuse și joi, în fața liderilor Uniunii Europene:

Vom apăra întotdeauna libertatea de expresie”, a spus Trudeau, ca răspuns la o întrebare despre dreptul de a-l repruce în caricaturi pe profetul Mohamed, așa cum a făcut revista franceză „Charlie Hebdo”.

"Însă libertatea de expresie nu este lipsită de limite", a spus tot el, într-o conferință de presă:

Suntem datori să acționăm cu respect față de ceilalți și să căutăm să nu rănim în mod arbitrar sau inutil pe cei cu care împărtășim o societate și o planetă”.

De asemenea, distanțându-se de poziția președintelui francez Emmanuel Macron, Trudeau a pledat pentru o utilizare „prudentă” acestei libertăți:

Într-o societate pluralistă, diversă și respectuoasă ca a noastră, ne datorăm să fim conștienți de impactul cuvintelor noastre, de acțiunile noastre asupra celorlalți, în special a acestor comunități și populații care încă se confruntă cu o mare discriminare”, a adăugat Justin Trudeau.