Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


COVID-19: Israelul începe testele pe oameni pentru vaccin

vaccin.jpg

Sursa imaginii: 
© Dado Ruvic, Reuters

Israelul începe testele pe oameni pentru vaccinul său împotriva COVID-19. Dacă studiile vor avea succes, vaccinul ar putea fi gata pentru administrare  până la finalul verii viitoare.

Optzeci de voluntari vor lua parte în primă fază  la teste, pentru ca în decembrie să fie testate până la 960 de persoane. Dacă testele se vor desfăşura cu succes, o a treia etapă, la care vor participa 30.000 de voluntari, este programată pentru aprilie-mai.

''Suntem pe ultima sută de metri'', a precizat directorul general al Institutului israelian pentru cercetare biologică. Institutul, administrat de Ministerul Apărării, a demarat testele pe animale pentru vaccinul său ''BriLife'' în martie şi a anunţat în urmă cu o săptămână că a primit avizele legale pentru a trece la etapa următoare.

Între timp, restricţiile impuse în Israel sunt ridicate treptat după o scădere constantă a ratei de infectări zilnice. Elevii din ciclul primar au fost primii care au revenit la şcoală duminică. Copiii de vârste mai mari învaţă încă de acasă. Guvernul a aprobat de asemenea redeschiderea în mai multe etape a afacerilor şi activităţilor recreative.

Israelul a raportat vineri 674 de cazuri - în scădere de la un vârf de peste 9.000 atins în urmă cu câteva săptămâni. Au fost raportate 2.541 de decese asociate pandemiei.