Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Britanicii recomandă vitamina D pentru a preveni infectarea cu SARS-CoV 2

Specialiştii din Marea Britanie cer autorităților suplimentarea alimentelor de bază cu un complex de vitamina D, pentru a preveni infectarea cu virusul SARS-CoV-2. Metoda este utilizată în numeroase țări deoarece în lipsa vitaminei D, organismul este mult mai predispus la infecţii.

În Marea Britanie, care se confruntă cu o creştere accelerată a cazurilor de COVID-19 în ultima perioadă, specialiștii mizează pe vitamina D, pentru a sprijini sistemul imunitar. Pentru că oamenii nu apelează la suplimente, specialiştii cer autorităților să adauge vitamina D în compoziţia alimentelor de bază precum pâinea şi laptele.

Experții în sănătate atrag atenţia cu privire la deficienţa de vitamina D de care suferă aproape jumătate din populaţia Regatului Unit. Din cauza lipsei soarelui, principalul furnizor de vitamina D în organism, specialiştii recomandă suplimentele din septembrie până în martie.

Practica introducerii de vitamine în compoziţia alimentelor de bază şi accesibile este des întâlnită în ţări precum Finlanda, Suedia, Australia şi Canada. În Marea Britanie, însă, Departamentul de Sănătate Publică a respins astfel de iniţiative de peste 10 ani.

Unele alimente, precum cerealele şi ciupercile, sunt deja îmbogăţite cu vitamina D. Şi făina albă, în Marea Britanie, este îmbogăţită cu un complex de vitamina B. Un studiu realizat în anul 2019, de Universitatea din Birmingham arată că numărul persoanelor care suferă de deficienţă de vitamina D ar putea scădea cu 25%, dacă, de exemplu, făina ar fi îmbogăţită cu un complex de vitamina D.

Europa a depășit pragul de 10 milioane de infectări cu coronavirus. Numărul de îmbolnăviri s-a dublat în 5 săptămâni.Pe fondul cazurilor în creştere, Franţa, Belgia și Regatul Unit au anunţat măsuri de izolare la nivel naţional până cel puţin luna viitoare. Acestea sunt aproape la fel de dure ca restricţiile din martie şi aprilie. Germania și Portugalia au impus o carantină parţială, iar Spania şi Italia înăspresc restricţiile.

Bilanțul mondial al infectărilor cu SARS-CoV-2 a depășit 46,5 de milioane de cazuri, potrivit Organizației Mondiale a Sănătății. De la debutul epidemiei au murit 1.200.366 de oameni au murit din cauza COVID-19. 31.078.841 de persoane testate pozitiv s-au vindecat.