Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Aglomerație în transportul în comun din București, în plină pandemie

aglomeratie_transport_comun_bucuresti_pandemie.jpg

Transportul în comun din București, aglomerat la orele de vârf (Sursa foto: Facebook/STB-ilustrație)
Transportul în comun din București, aglomerat la orele de vârf (Sursa foto: Facebook/STB-ilustrație)

Autobuzele și tramvaiele de pe anumite linii din Capitală sunt arhipline la orele de vârf, în ciuda apelurilor făcute de autorități către populație să evite aglomerațiile, din cauza Covid-19. De altfel, prefectul Capitalei recomanda recent instituțiilor de stat și firmelor private să-și decaleze programul de lucru.

Vicepreședintele asociației Eco-Civica Dan Trifu spune la RFI cum se explică aglomerația din transportul în comun bucureștean din aceste zile: ”Sunt zonele extrem de populate, cartierele unde, chiar dacă au linii de metrou, oamenii nu îndrăznesc să meargă cu metroul, pentru că e o densitate mai mare acolo și atunci încearcă să meargă cu mijloacele de transport de suprafață. Or când ai cartiere de 250.000-300.000 de locuitori, să-i aduci pe o linie, două, trei de transport de suprafață, este foarte greu să faci față și atunci normal că se aglomerează aceste mijloace de transport”.

”Deja e o dilemă, nici nu mai știi ce să faci, trebuie să îndrumi lumea spre transportul în comun, transportul în comun e așa cum e, subdimensionat și atât poate să asigure, mulți nu au încredere să meargă cu transportul în comun, dar cred că aici cu toții trebuie să dăm dovadă de înțelegere. Dacă avem ocazia să folosim transportul în comun, să-l folosim, nu-i nici o problemă. Dacă sunt distanțe relativ mai mici de parcurs, noi facem apel la cetățeni să înțeleagă și să meargă pe jos, este cel mai sănătos și chiar este benefic pentru sănătatea lor”, afirmă Dan Trifu.

 
Dan Trifu, despre aglomerația din transportul în comun din București, în plină pandemie Covid-19