Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Turcia: Fetiţă de patru ani, scoasă de sub dărâmături după 91 de ore de la cutremur

fetita_turcia.jpg

Sursa imaginii: 
Twitter Tunc Soyer, primarul Izmirului

Bilanţul deceselor în urma seismului produs vineri în vestul Turciei a ajuns marţi la 100. Seismul cu magnitudinea 7 pe scara Richter s-a soldat de asemenea cu 994 de răniţi. Echipele de salvare îşi continuă eforturile pentru găsirea altor victime, în special sub dărâmăturile a cinci clădiri din provincia Izmir.

O fetiţă de patru ani, îngropată sub dărâmăturile unui bloc de locuinţe, a fost salvată marţi, la patru zile după puternicul cutremur de pământ care a lovit această regiune de pe coasta de vest a Turciei, soldat cu peste 100 de morţi, relatează agenţiile de presă AFP şi DPA preluate de Agerpres.

"Am asistat la un miracol în a 91-a oră. Echipele de salvare au extras-o vie pe Ayda, în vârstă de patru ani", a declarat primarul Izmirului, Tunc Soyer, într-o postare pe Twitter. Fetiţa a fost evacuată în aplauzele celor prezenţi, în districtul Bayrakli, sever afectat de cutremurul de vineri.

Guvernatorului Izmirului, Yavuz Selim Kosger, a identificat-o drept Ayla Gezgin, conform agenţiei de presă Anadolu, dar fără să indice vârsta fetiţei.

"Am auzit pe cineva ţipând", a declarat un salvator, în aplauzele colegilor săi după scoaterea fetiţei de sub dărâmături, conform imaginilor difuzate de televiziuni.

"Am auzit o voce. Mi-am băgat capul într-o gaură", a relatat el jurnaliştilor descriind circumstanţele salvării copilei. "Ea ne-a spus: 'Sunt Ayla, sunt bine", a adăugat el într-o declaraţie pentru postul de televiziune TRT, în care a evocat că fetiţa i-a spus că îi este foarte sete şi a cerut apă şi ayran, o băutură pe bază de iaurt.

Bilanţul deceselor în urma seismului produs vineri în vestul Turciei a ajuns marţi la 100, a anunţat Autoritatea pentru Gestionarea Dezastrelor şi Urgenţelor (AFAD) din Turcia, relatează AFP.
Seismul cu magnitudinea 7 pe scara Richter s-a soldat de asemenea cu 994 de răniţi, dintre care 147 sunt încă în spital, a adăugat AFAD, precizând că echipele de salvare îşi continuă eforturile pentru găsirea altor victime, în special sub dărâmăturile a cinci clădiri din provincia Izmir.


Sursa imaginii: 
Twitter Tunc Soyer, primarul Izmirului