Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Un poliţist rănit în atacul de la Viena, salvat de doi austrieci de origine turcă

turci_eroi_viena.jpg

Sursa imaginii: 
twitter

Doi bărbaţi de origine turcă au reuşit să salveze un poliţist, riscându-și viețile, în noaptea atacului terorist din Viena.

Cei doi, Mikail și Recep, se aflau în centrul oraşului când au început să audă împuşcături.

Unul dintre ei le-a spus jurnaliştilor că în momentul în care doi ofiţeri de poliţie au încercat să îl acopere pe colegul lor rănit, ei au fost atenţionaţi să fugă şi să se adăpostească din mijlocul schimbului de focuri, însă n-au dat înapoi şi au dus poliţistul împuşcat către ambulanţă, fiindcă se aflau mai aproape de el:

Am văzut şi un poliţist care era rănit grav, era întins pe jos. Am alergat la el, l-am dus la o salvare. Îi doresc poliţistului o însănătoşire bună şi sper că îi merge bine. Încă ceva vreau să spun, noi, migranţii turci musulmani, ne dezicem de terorism, suntem alături de Austria, suntem alături de Viena, respectăm Austria orice s-ar întâmpla, orice ar fi, suntem în orice moment dispuşi să ajutăm, la orice oră, secundă”, a spus Mikail Ozen, celălalt salvator.

Cei doi bărbați au fost felicitați, prin telefon, și de preşedintele Turciei, Recep Erdogan, care i-a numit „ambasadori ai bunăvoinței și ai păcii”.