Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Mesajul unui bolnav Covid: Da! E 'nașpa', spitalele sunt pline

zoltan.jpg

Gabi Szofran, fost pacient covid al Spitalului Victor Babeș, Timișoara
Sursa imaginii: 
Gabi Szofran facebook

Pentru cei care nu mai cred, vă spun eu, virusul există. Da, am fost internat 12 zile la Victor Babeș. A fost un adevărat coșmar. Am fost 10 în salon. Când se elibera un pat, nu dura 5 minute și era ocupat cu alt pacient”. Este mesajul unui fost pacient al Spitalului Victor Babeș din Timișoara, mesaj distribuit pe facebook de unitatea medicală.

Spitalul „Victor Babeș” Timișoara distribuie mesajul unui fost pacient care a stat 12 zile internat în spital. Gabi Szofran scrie că prietenii l-au întrebat dacă „e chiar așa nașpa? Chiar sunt pline spitalele?".
Da! E , iar spitalele sunt pline. Am fost 10 în salon. Când se elibera un pat, nu dura 5 minute și era ocupat cu alt pacient. Am avut 4 zile grele, cu oxigen suplimentar. 4 zile în care cu greu m-am ridicat pe marginea patului. Dar am trecut cu bine datorită celor de la V. Babeș. Aveți grijă de voi. Respectați regulile: Mască, dezinfectant, spălat pe mâini, distanțare”, îndeamnă fostul pacient.

Dragi prieteni. Pentru cei care nu mai cred, vă spun eu, virusul există. Dacă ai noroc faci formă ușoară. Însă nu toți avem acest noroc, eu am simțit-o pe pielea mea. Da, am fost pozitiv. Confirmat în 19.10.2020. Da, am fost internat 12 zile la Victor Babeș. A fost un adevărat coșmar: 12 zile de spitalizare plus 5 de izolare, în total 17 departe de fetele mele. Am trecut cu bine datorită medicilor extraordinari de la Victor Babeș, adevărați îngeri”, scrie fostul pacient.

"Dacă mai am în lista de prieteni persoane care cred că e o simplă răceală sau că virusul nu există, vă rog, ștergeți-mă din lista de prieteni. Vă respect 'viziunea', însă eu am trecut prin aceast coșmar numit Covid19", precizează Gabi Szofran.

El ține să precizeze că „bolnavii Covid, cei care au trecut prin boală, nu au râie. Nu au Sida. Au avut o boală virală. Luată la magazin, la benzinărie sau pe stradă”.Sursa imaginii: 
captura facebook