Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Adrian Mititelu - condamnat la trei ani de închisoare cu executare

Omul de afaceri craiovean, patronul echipei de fotbal FC U Craiova 1984 din Liga a 2-a, a fost condamnat joi la trei ani de închisoare cu executare. 

Adrian Mititelu, în vârstă de 52 de ani, este acuzat de comiterea infracțiunii de evaziune fiscală, după cum se arată în motivația Curții de Apel din Craiova:

"În baza art.9 alin.1 lit.g) din Legea 241/2005 cu aplicarea art.5 Cod penal (forma în vigoare în prezent) condamna pe inculpatul MITITELU ADRIAN MARIN la 3 ani închisoare pentru comiterea infracţiunii de evaziune fiscală, pedeapsă ce se va executa în regim de detenţie".

Amintim, în urmă cu 4 ani, Mititelu a fost trimis în judecată, după ce procurorii DNA din Craiova l-au acuzat de evaziune fiscală.

Acesta l-a vândut la FCSB pe fotbalistul Mihai Costea, în 2011, înainte ca echipa din Bănie să fie dezafiliată de către FRF.

Valoarea transferului a fost de 1,1 milioane de euro, iar tranzacția s-a realizat deși lotul de jucători al Craiovei era la cel moment sub sechestrul ANAF.

Tot lotul avea atunci 39 de fotbaliști, printre aceștia aflându-se și Mihai Costea.

La acea dată, SC Fotbal Club U Craiova SA avea datorii la stat în valoare de aproape 10 milioane de lei, sumă pe care Fiscul încerca să o obțină prin executare silită a grupării oltene.