Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Aspirina, evaluată ca posibil tratament pentru Covid-19 în Marea Britanie

Aspirina va fi evaluată ca posibil tratament pentru infecțiile cu coronavirus, într-unul din cele mai mari studii realizate în Marea Britanie, care analizează mai multe tratamente potențiale, anunță agenția Reuters.

Bolnavii infectați cu SARS-Cov-2 au un risc mai mare de a dezvolta cheaguri de sânge, din cauza unei reacții hiperactive a trombocitelor, celulele sangvine care ajută la hemostază, procesul de oprire a sângerării.

Acidul acetlsalicilic este un medicament antiinflamator, folosit în general ca analgezic, care în doze mici inhibă agregarea trombocitelor, și este prescris pe termen lung pentru diminuarea riscului de stop cardiac.

„Există un raționament clar pentru a crede că aspirina ar putea fi benefică și este sigură, ieftină și larg disponibilă”, afirmă Peter Horby, unul din cercetătorii care vor realiza studiul.

Circa 2.000 de pacienți vor primi aleatoriu 150mg de aspirină zilnic, alături de tratamentul obișnuit.

Datele obținute de la ei, vor fi comparate cu cele ale altor 2.000 de pacienți, care au primit tratamentul standard pentru Covid-19.

Printre alte posibile tratamente care vor fi evaluate în acest studiu se află antibioticul Azitromicină și cocktailul cu anticorpi de sinteză dezvoltat de compania americană de biotehnologie „Regeneron” și folosit pentru tratarea președintelui american Donald Trump, care s-a vindecat de Covid-19.