Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Ministerul Educației: Elevii nu vor mai susține teze în acest an școlar

Elevii nu vor mai susţine teze în acest an şcolar, a precizat sâmbătă pentru Agerpres purtătorul de cuvânt al Ministerului Educaţiei şi Cercetării, Cristian Tănase.

Purtătorul de cuvânt al Ministerului Educaţiei şi Cercetării, Cristian Tănase a declarat pentru Agerpres că în locul tezei va exista "o evaluarea sumativă", decizia fiind luată în urma consultării cu toţi actorii educaţionali.

"În urma consultării cu toţi actorii educaţionali efectuată de către Ministerul Educaţiei şi Cercetării s-a luat decizia ca anul acesta tezele să nu se mai susţină. În locul tezei va exista o evaluare sumativă", a afirmat purtătorul de cuvânt al MEC.

Ministrul Educației, Monica Anisie, anunța luni că tezele ar putea fi eliminate în acest an școlar. Vineri. Consiliul Național al Elevilor arăta că majoritatea covârșitoare a elevilor preferă suspendarea tezelor semestriale și înlocuirea acestora cu o altă formă de evaluare sumativă. În acest sens s-au exprimat peste 76% dintre cei intervievați. În schimb, 15,3% dintre elevi consideră că evaluarea ar trebui susținută ca înainte, adică față în față.