Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Închiderea piețelor: Hipermarketurile susțin că încearcă să îi ajute pe micii producători

7606348-mediafax_foto-remus_badea.jpg

Sursa imaginii: 
Mediafax Foto

Micii producători au protestat în mai multe localități din țară față de închiderea piețelor decisă de Guvern în contextul creșterii alarmante a numărului de cazuri de Covid 19. Oamenii reclamă faptul că marile magazine funcționează, însă lor le este întreruptă activitatea. Reprezentanții hipermarketurilor spun că în niciun caz nu se bucură de situație. Ba mai mult, retailerii susțin că fac tot ce pot să îi ajute pe micii producători.

Unele primării încearcă să găsească soluții pentru ca micii producători să își poată vinde în continuare marfa, amenajând spații de desfacere în aer liber. Comercianții atrag însă atenția că iarna bate la ușă, iar produsele lor vor îngheța dacă sunt depozitate afară.

În acest context, marile rețele de hipermarketuri susțin că încearcă să îi ajute pe micii producători căutând soluții pentru ca aceștia să își poată vinde în continuare marfa. George Bădescu, director executiv al asociației Marile Reţele Comerciale, a precizat, pentru RFI, că hipermarketurile nu sunt în niciun caz mulțumite de închiderea piețelor, dar afirmă în același timp că marile magazine sunt gata să acopere golul lăsat de piețe.

„Nu este în niciun fel intenția sau politica marilor rețele de a urmări un avantaj competitiv rezultat din modificarea modului defuncționare a altor operatori. Orice limitare a activității unui agent economic nu este în avantajul consumatorului. Ne dorim cu toții ca aceste măsuri să se încheie cât mai repede”, a declarat Bădescu.

„Analizăm oportunități suplimentare pentru a putea permite cât mai multor produse locale să fie prezente pe rafturile magazinelor. Există deja piețe organizate pentru acest gen de produse”, a mai spus directorul executiv al asociației Marile Reţele Comerciale.

Ascultă:

 
George Bădescu, director executiv al asociației Marile Reţele Comerciale, despre închiderea piețelor