Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Morga din Sibiu nu mai face față numărului mare de decese de COVID-19

italia_morti.jpg

Sursa imaginii: 
AFP

Numărul mare de decese al bolnavilor cu COVID-19 din ultima perioadă, din Sibiu, a dus la colmatarea Serviciului de Anatomie Patologică, iar medicii au cerut un container, pentru că în interior nu mai sunt locuri. România a înregistrat marți un record negru: 177 de oameni infectați cu SAR-CoV-2 au murit în ultimele 24 de ore.

Un container care va îndeplini condițiile de securitate epidemiologică a fost pus la dispoziția Serviciului de Anatomie Patologică de către o firmă din oraș. Cu acest container se va gestiona situația cazurilor pacienților decedați, infectați cu SARS-CoV-2, transmite Mediafax.

Situația la Sibiu a devenit critică, după ce, în ultima săptămână, au fost zile în care s-au înregistrat între 10 și 15 persoane decedate în urma infecției cu SARS-COV-2.

Clădirea unde funcționează Serviciul de Anatomie Patologică din Sibiu este aceeași cu cea unde funcționează Serviciul de Medicină Legală, o clădire de mici dimensiuni. Surse medicale au declarat că Anatomia Patologică are o capacitate de 10 – maxim 12 locuri.

Județul Sibiu este pentru a doua zi consecutiv în top în ceea ce privește rata de infectare, marți fiind de aproape 7 la mie, în vreme ce rata de incidență în municipiul Sibiu este de aproape 11 la mie.   

România a înregistrat un nou record negativ în pandemia de COVID-19, după ce, marți, au fost raportate 177 de decese ale unor pacienți infectați cu SAR-CoV-2. În ultimele 24 de ore au fost înregistrate 7.304 cazuri pozitive, iar în ATI sunt aproape 1.100 de oameni.

Până marți, 8.186 persoane diagnosticate cu infecție cu SARS – CoV – 2 au decedat.

De luni, de la ora 10.00, până marți, la ora 10.00 au fost raportate 177 de decese, dintre care 92 de bărbați și 85 de femei. Este vorba de pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele din Alba, Arad, Argeș, Bacău, Bihor, Bistrița-Năsăud, Botoșani, Brașov, Buzău, Călărași, Caraș-Severin, Constanța, Covasna, Dâmbovița, Gorj, Harghita, Ialomița, Iași, Maramureș, Mehedinți, Olt, Prahova, Sălaj, Satu-Mare, Sibiu, Suceava, Teleorman, Timiș, Tulcea, Vâlcea, Vaslui, Vrancea, Ilfov și Municipiul București.

Dintre acestea, trei decese au fost înregistrate la categoria de vârstă 30-39 de ani, șase decese la categoria de vârstă 40-49 de ani, 12 decese la categoria de vârstă 50-59 de ani, 47 decese la categoria de vârstă 60-69 ani, 67 decese la categoria de vârstă 70-79 ani și 42 decese la categoria de peste 80 de ani.

160 dintre decesele înregistrate sunt ale unor pacienți care au prezentat comorbidități, iar pentru 17 pacienți decedați nu au fost raportate comorbidități până în prezent.