Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Ambulanțieri: Suntem surmenați, nu stăm pe roze. Nu avem cum să fim prompți la toate solicitările

ambulantieri_prompti_solicitari.jpg

Ambulanțierii cer populației să fie mai înțelegătoare în această perioadă de pandemie (Sursa foto: pixabay)
Ambulanțierii cer populației să fie mai înțelegătoare în această perioadă de pandemie (Sursa foto: pixabay)

Angajații serviciilor de Ambulanță sunt surmenați din cauza volumului mare de muncă pe fondul pandemiei Covid-19. O spune la RFI președintele Federației Naționale Sindicale Ambulanța din România, Gheorghe Chiș. El precizează că sindicaliștii au ajuns la un acord cu Guvernul în privința angajărilor din sistem și a sporurilor pe care le vor primi ambulanțierii.

Gheorghe Chiș consideră că medicii de familie și direcțiile de sănătate publică îi îndeamnă cu prea multă ușurință pe oameni să sune la 112, pe fondul Covid-19, ceea ce îngreunează activitatea ambulanțierilor, ținând cont că nu toate cazurile respective sunt urgențe reale: ”Nu stăm pe roze. Avem o situație destul de delicată din punct de vedere al personalului și al dotării. Nu avem cum să fim atât de prompți la aceste solicitări”.

”Având în vedere că au apărut și aceste recoltări la domiciliu și din păcate și medicii de familie un pic cam abuzează, pentru că dânșii direcționează sunați la 112, ba chiar și DSP-urile un pic sunt mai relaxate, sigur, cetățeanul are pretenția și când ajungi după nu știu cât timp, are o atitudine, ce să spun, de la caz la caz, dar sunt reacții și chiar nu cred că e normal să se întâmple asta, pentru că nu avem cum să facem față imediat solicitărilor de acest fel”, spune președintele Federației Naționale Sindicale Ambulanța din România.

 
Gheorghe Chiș, despre negocierile dintre ambulanțieri și Guvern, plus condițiile de lucru, pe fondul Covid-19