Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Rușii susțin că vaccinul lor, Sputnik V-3, are o eficacitate de 92%

vaccin_sputnik_v.jpg

Sursa imaginii: 
France24

Autoritățile de la Moscova anunță că vaccinul anti-Covid  denumit Sputnik V, ajuns la varianta a 3-a de perfecționare, ar avea o eficacitate de 92%, scrie agenția Reuters.

Rusia încearcă să țină pasul cu marii producători occidentali în cursa pentru realizarea unui vaccin care să pună capăt pandemiei, care a făcut deja peste 1,2 milioane de victime în toată lumea.

Comunicatul privind vaccinul rusesc a fost făcut de Fondul Suveran de Dezvoltare.

Alte noi rezultate ar urma să fie publicate după ultima etapă de testare pe oameni, însă experți independenți spun că datele privind testarea și protocolul nu ar fi suficiente, astfel încât este extrem de dificilă o interpretare a datelor publicate miercuri de Kremlin.

„Rivalii” Pfizer Inc. și BioNTech au anunțat luni că vaccinul lor are o eficacitate de peste 90%, iar bursele europene și americane au reacționat imediat, înregistrând o creștere importantă.

Uniunea Europeană a anunțat luni seară că este foarte aproape de a încheia în perioada imediat următoare un contract cu Pfizer/BioNTech, pentru cumpărarea a până la 300 de milioane de doze.

Amintim, Rusi a anunțat dezvoltarea vaccinului Sputnik V încă din vară, iar președintele Vladimir Putin a declarat că are atâta încredere în cercetătorii săi, încât prima persoană imunizată va fi chiar fiica lui. Între timp, laboratoarele rusești au perfecționat acest vaccin, ajungând la varianta Sputnik V-3.