Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


DSP Sibiu a sunat familia unui decedat ca să întrebe cum se simte. Instituția își cere scuze

pixabay_phone.jpg

Sursa imaginii: 
pixabay.com

Un bărbat din Sibiu și-a pierdut tatăl infectat cu SARS-CoV-2, iar a doua zi după înmormântare a fost sunat de DSP Sibiu și întrebat care este starea de sănătate a părintelui, în condițiile în care tot DSP avizase ieșirea din carantină a mamei, pentru a-și conduce pe ultimul drum soțul.

Direcţia de Sănătate Publică (DSP) a anunţat, joi, că îşi cere scuze public faţă de familia unui sibian decedat de COVID-19, pe care, din greşeală, un angajat al DSP a sunat-o miercuri, după ce a murit bolnavul, să întrebe cum se simte acesta, transmite Agerpres.

"În cadrul Direcţiei de Sănătate Publică a judeţului Sibiu există un grup de persoane care monitorizează periodic starea de sănătate a pacienţilor confirmaţi cu SARS-CoV-2. Dintr-o regretabilă eroare, în momentul efectuării apelului, reprezentantul DSP Sibiu nu a avut acces la baza de date a cazurilor confirmate cu COVID-19, soldate cu deces. Regretăm situaţia neplăcută creată şi ne cerem public scuze faţă de de familia îndurerată. Ne vom strădui ca aceste greşeli să nu se mai repete în viitor", a declarat purtătorul de cuvânt al DSP Sibiu, Krisztina Gaal.

DSP se confruntă cu un volum tot mai mare de anchete epidemiologice şi date pe care trebuie să le prelucreze, în condiţiile în care judeţul Sibiu are cea mai mare rată de infectare din România, de peste 7 la mia de locuitori, potrivit datelor oficiale de miercuri.

Municipiul Sibiu are o rată de infectare de 11,18 la mie. Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Sibiu a transmis, miercuri seara, către INSP o solicitare de carantină pentru municipiul Sibiu, pentru orașele Cisnădie și Tălmaciu și pentru satul Șelimbăr.