Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Descinderi la Sintești, unde se ard ilegal deșeuri din cauciuc

cauciuc_ars_2.jpg

Sursa imaginii: 
twitter

Poliția, Jandarmeria și Garda de Mediu au descins, joi, la Sintești, la persoanele care ard ilegal deșeuri și poluează aerul.

Câteva transportoare speciale, cu aproximativ 100 de polițiști, jandarmi și angajați ai Gărzii de Mediu, fac descinderi, joi, în comuna Sintești, fiind vizați cei care ard ilegal deșeuri.

Acestea ard, mai ales în tiimpul npății, în special pneuri din cauciuc, pentru a extrage și valorifica apoi separat metalul din interiorul acestora.

Conform agenției Mediafax, la această acțiune va participa și noul ministru al Mediului, Mircea Fechet, care a declarat: 

Ziua și noaptea se ard deșeuri nepericuloase, dar și deșeuri periculoase. Avem plastice, deșeuri din construcții, sute sau poate mii de tone de astfel de deșeuri care, odată incendiate, nu fac altceva decât să pună sănătatea populației în pericol. Avem o problemă reală de poluare a aerului din București. Pe lângă poluarea de a trafic sau de la încălzirea rezidențială pe timpul iernii, suplimentar, din pricina arderilor ilegale, bucureștenii sunt nevoiți să suporte aceste consecințe”, a spus Mircea Fechet, care crede că acest fenomen nu e singular, ci se întâlnește și în Dolj, Dâmbovița sau Giurgiu:

Cu siguranță arderile de deșeuri sunt una dintre cauze care participă la depășirea poluanților, mai ales pe timpul nopții. Un astfel de incendiu poate contribui cu siguranță la mărirea indicatorilor de poluare din București”, precizează ministrul Mediului.

Mircea Fechet apreciază că în aceste cazuri este vorba „probabil” despre grupări infracționale organizate, evaziune fiscală, exploatarea copiilor și a persoanelor defavorizate.