Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Spania: Prezentarea unui test negativ la intrarea în țară, obligatorie din 23 noiembrie

Spania introduce, din 23 noiembrie, obligativitatea prezentării unui test negativ de coronavirus la intrarea în ţară. Totodată, cei care călătoresc în Spania trebuie să completeze, înainte de efectuarea călătoriei, un formular privind starea de sănătate, anunță ministerul de externe de la București.

Testul PCR  trebuie să fie efectuat cu maximum 72 ore anterior intrării pe teritoriul spaniol, iar formularul poate fi completat prin intermediul aplicaţiei Spain Travel Health (SpTH) sau a paginii de internet www.spth.gob.es. România se regăseşte printre statele vizate de această măsură.

Lista zonelor/statelor cu risc epidemiologic ridicat va fi actualizată de autorităţile spaniole la fiecare 15 zile şi publicată pe pagina de internet a Ministerului Sănătăţii spaniol, cu 7 zile anterior intrării în vigoare, pentru a permite informarea din timp a călătorilor.

Ulterior completării formularului, va fi generat un cod unic QR de sănătate care va trebui prezentat (digital sau pe suport hârtie) la controlul de sănătate efectuat în aeroportul de destinaţie/punctele de control ale frontierei. Având în vedere noile condiţii,  formularul va include o rubrică suplimentară privind rezultatul testului PCR pentru COVID-19.

Ministerul Afacerilor Externe precizează că, la sosirea în Regatul Spaniei, autorităţile spaniole pot solicita călătorilor dovada în original a testului PCR (în format digital sau pe hârtie), document care trebuie să fie redactat în limba spaniolă sau engleză, să cuprindă numele şi prenumele călătorului, datele documentului de identitate naţional sau al paşaportului cu care se va legitima, data realizării testului, datele unităţii medicale care a realizat testul şi rezultatul negativ al testului.